Totalul afișărilor de pagină

marți, 7 februarie 2017

Recordul și învățarea

România a intrat într-o nouă eră. Într-o eră în care oamenii se exprimă simplu și direct, atunci când lucrurile nu stau așa cum și-ar dori. Din păcate, această nouă eră a demonstrat și că există mai multe Românii, cel puțin două sunt vizibile.

De remarcat este însă momentul în care am pășit în această nouă eră. Este vorba despre duminică, 5 februarie 2017, ziua în care 600.000 de români au ieșit în stradă. Un record postdecembrist. Chiar dacă ordonanța, celebra Ordonanță 13/2017 fusese deja abrogată.

Ceea ce s-a petrecut în acea zi, precum și în cele de dinainte, dar și luni ar trebui studiat la școlile de profil. Asta dacă interesează cu adevărat pe cineva.

PSD nu pare deloc interesat de astfel de lecții, la fel cum pare că nu vrea să învețe că politica și comunicarea sunt strâns legate. Iar lecția comunicării, a creativității comunicării, a fost predată zile la rând în fața guvernului.
Anii trec, dar PSD refuză să învețe să comunice, atât la București, cât și în teritoriu.
Iar cazul pare închis. Cu totul.

De partea cealaltă, PNL nu pare să se regăsească încă. Moțiunea de cenzură pare mai mult o soluție de avarie și nu rezultatul unei gândiri strategic- politice.
Configurația parlamentară actuală nu dă niciun fel de șansă, chiar dacă UDMR pare dispusă să se alăture susținătorilor acesteia.

Perseverența celor care protestează îi impresionează doar pe cei care înțeleg. Din păcate, ca și altădată, politicienii nu par să învețe ceva.

Nu vor și pace! Iar asta este trist. Chiar foarte trist!
Și îngustează enorm șansele unei schimbări reale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu